Gewassen

 

De ui

Uien lopen als een rode draad door onze bedrijfsgeschiedenis. Met onze kennis en jarenlange ervaring zijn we experts in het telen en bewaren van de ui. Uien zijn niet alleen een groente, maar ook een smaakmaker. Voor ieder einddoel is er een soort ui die daar geschikt voor is. Bij Gebr. van Liere telen we verschillende soorten gele en rode uien. 

 

Naast uien ook graan, aardappelen en peen

Eén van de pijlers van ons akkerbouwbedrijf is het traditionele bouwplan. Naast gele en rode uien verbouwen we ook tarwe, winterpeen, poot- en consumptieaardappelen, conserven en tulpen.

 

Vruchtwisseling essentieel

Op een perceel worden de verschillende gewassen na elkaar geteeld om gewasziekten te voorkomen. Pas na een aantal jaren laten we hetzelfde gewas weer op het perceel terugkomen (vruchtwisseling). Door de inzet van het juiste bouwplan kunnen we gewasziekten zoveel mogelijk voorkomen. 

 

Natuurlijke bodem

Vruchtwisseling is ook belangrijk voor de bodemvruchtbaarheid, de bodemstructuur en het onderdrukken van onkruid. Gebr. Van Liere streeft ernaar de natuurlijke invloed van de gewassen op de bodem zo goed mogelijk uit te nutten, zodat bemesting en gewasbescherming niet méér ingezet hoeven te worden dan strikt noodzakelijk is.